jansen-en-meppelink-installateur-dalen-slide-warmtepompen-2

Warmtepomp installeren in Dalen, Coevorden, Hardenberg, Emmen e.o.

Woont u in de omgeving van Drenthe of Overijssel en bent u geïnteresseerd in een energiezuinige installatie voor uw woning of kantoor? Een warmtepomp kan de oplossing bieden! Warmte is aanwezig in de grond, in oppervlaktewater en in de buitenlucht. Een warmtepompsysteem is daarom voor iedere woning geschikt, zowel nieuwbouw als renovatie. Welk type voor uw huis het meest efficiënt werkt en de hoogste energiekosten besparing oplevert, hangt van uw woonsituatie af. De deskundige medewerkers van Jansen & Meppelink adviseren u hier graag over! We zijn werkzaam in heel Drenthe, bijvoorbeeld in Dalen, Coevorden, Emmen, Hoogenveen en Hardenberg.


Voordelen

Ons installatiebedrijf biedt een breed assortiment fluisterstille warmtepompen aan, onder andere de Daikin Hybride en systemen van het merk Nibe. Met een systeem van deze gerenommeerde merken bent u verzekerd van een lange levensduur, lage onderhoudskosten en hoge rendementen. U geniet zowel in de zomer als in de winter van een aangenaam klimaat in huis, dankzij verwarming, warmtapwater of passieve koeling. Bijkomende voordelen zijn: een gunstige invloed op de energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van uw huis, een gunstiger energielabel en een waardevermeerdering van uw woning.

Jansen en Meppelink totaal installateur in Dalen warmtepompen

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is het best te vergelijken met een koelkast, dit is namelijk in feite ook een (klein) warmtepompsysteem. Een koelkast onttrekt warmte aan de producten die erin staan. Een warmtepomp onttrekt warmte uit de aardbodem, water of uit de lucht, afhankelijk van het soort systeem dat geïnstalleerd is. Een combinatie van water en een milieuvriendelijk koudemiddel zorgt ervoor dat de warmte onttrokken wordt. Deze warmte wordt afgegeven aan een compressor, die het omzet in bruikbare warmte voor de cv-installatie. Verkoeling van uw woning is ook mogelijk, zo bespaart u bijvoorbeeld op de hoge kosten van een airconditioning systeem.


Opbrengst 

Het rendement van een warmtepomp is vele malen hoger dan bij een gasgestookte cv-ketel en kan in sommige gevallen zelfs oplopen tot 600%. Hoe hoger de temperatuur van de bron, hoe hoger het rendement dat behaald kan worden. Wij leggen het principe graag uit door middel van een simpele rekensom. Omdat driekwart van de benodigde warmte voor uw woning gratis uit de omgeving wordt onttrokken, en de overige 25% het warmtepompsysteem laat werken, wordt er dus voor 25 euro wel 100 euro aan warmte geproduceerd. Wilt u weten hoeveel u precies kunt besparen in uw woonsituatie? De ervaren adviseur van Jansen & Meppelink berekent het graag voor u!

Van een deskundige installatie tot advies over verschillende waterpomptypes, zoals een lucht/lucht warmtepomp of water/watersysteem, de professionele installateurs van Jansen & Meppelink bieden voor iedere woning passend maatwerk! Neem gerust contact op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. We zijn werkzaam in heel Drenthe, bijvoorbeeld in Dalen, Coevorden, Emmen, Hoogenveen en Hardenberg.

Maak afspraakTop